Cultuur

NL
V

Doek valt voor Klederdrachtmuseum door coronacrisis

24 juli 2020, 13.13 uur · Aangepast 24 juli 2020, 13.35 uur · Door Redactie

Het Klederdrachtmuseum aan de Herengracht is definitief gesloten. Door de coronacrisis was het niet meer mogelijk het museum open te houden. 

Om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen mocht er nog maar een beperkt aantal bezoekers naar binnen. 'Het was financieel niet meer haalbaar om de vaste doorlopende kosten te blijven betalen met het wegvallen van de entreegelden', laat het museum weten. 

Er kwamen jaarlijks zo'n 25.000 bezoekers. Culturele instellingen die steun van de overheid wilden krijgen, moesten meer bezoekers hebben. Ook kreeg het museum geen subsidie, wat een voorwaarde was voor de zeventien miljoen euro extra coronasteun die de gemeente beschikbaar stelde. 

De collectie van het Klederdrachtmuseum is tijdelijk opgeslagen in het depot van het Zuiderzeemuseum. Er wordt nagedacht over een een andere locatie voor als het aantal bezoekers weer mag stijgen. Daarvoor is het museum op zoek naar samenwerkingspartners.

Het Klederdrachtmuseum is in 2016 opgericht. Het AT5-programma De Straten van Amsterdam kreeg eind februari nog een rondleiding

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938