Start van hoofdcontent

Stad

nl

Westerkeersluisbrug vanaf morgen twee weken afgesloten

26 juli 2020, 11.16 uur · Door Redactie

Vanaf morgen tot en met zondag 9 augustus is de Westerkeersluisbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. De brug wordt onderzocht en zullen er enkele onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

Gemeente Amsterdam

De Westerkeersluisbrug - brug 346 - ligt over het Westerkanaal, tussen de Van Diemenstraat en de Tasmanstraat. De werkzaamheden vinden plaats ter bescherming van het betonnen dak van de brugkelder.

Ook wordt er in de Van Diemenstraat ter hoogte van huisnummer 401 een tijdelijk steunpunt op de weg aangelegd waar voetgangers bij het oversteken even kunnen wachten.

Geluidshinder

De gemeente werkt op maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 16.00 uur aan het brugdek en het steunpunt. De controles van de brug vinden ook in de avond en nacht plaats, maar die veroorzaken geen geluidshinder voor de omgeving.

Omleidingen worden met verkeersborden aangegeven. Voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van de brug, met uitzondering van 27 juli tot en met 31 juli tussen 20.00 en 06.00 uur. In 2024 zal er groot onderhoud aan de brug plaatsvinden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938