112

NL
V

Auto's verwoest bij verschillende branden in Noord

28 juli 2020, 07.27 uur · Aangepast 28 juli 2020, 17.05 uur · Door Redactie

Bij twee afzonderlijke branden zijn gisteravond en vannacht meerdere auto's in vlammen op gegaan. Het gaat om branden aan de Adelaarsweg en later aan de Th. Weeversweg.

De eerste brand, aan de Adelaarsweg, werd rond 23.10 uur bij de hulpdiensten gemeld. Een geparkeerd staande auto vatte vlam. Hoewel brandweerlieden snel ter plaatse waren, kon niet voorkomen worden dat ook twee andere auto's zwaar beschadigd raakten door het vuur.

Getuigen zouden vlak voor de brand een of twee personen met een jerrycan bij de auto's gezien hebben. De ruit van een van de wagens zou zijn ingetikt, daarna werd de jerrycan gebruikt om een vloeistof over de auto te gieten. Even later stond de auto in brand.

De politie laat weten bij beide autobranden uit te gaan van brandstichting. De vermoedelijke dader van de autobrand op de Adelaarsweg is een man met een licht getinte huidskleur en donker haar, van de andere dader is geen signalement bekend.

Martin Damen

Enkele uren later, rond 2.30 uur, kwam er opnieuw een melding binnen van een autobrand, dit keer op de Th. Weeversweg. Enige meters voor de brandende auto vonden brandweerlieden ook een brandende jerrycan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938