Politiek

Ook betonblokken gebruikt bij afsluiting Museumbrug

31 juli 2020, 21.58 uur · Aangepast 31 juli 2020, 23.33 uur
Door Redactie · Foto: via AT5-Whatsapp (0651190938)

Whatsapp

De gemeente heeft vannacht betonblokken laten plaatsen op de Museumbrug. Het is de uitvoering van het eerder aangekondigde plan om vanwege het coronavirus meer ruimte voor voetgangers te creëren op de brug. 

De voetgangers mogen het fietspad namelijk nu gebruiken, ze zouden hierdoor makkelijker anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Fietsers moeten de rijbaan dan gebruiken. Daar is plaats voor hen gekomen, omdat auto's niet meer vanaf de Stadhouderskade de brug op mogen. Om hen tegen te houden zijn er dus betonblokken geplaatst.

Slalommen

Een binnenstadbewoner die vanochtend langs de brug fietste, spreekt tegenover AT5 van een 'disproportioneel aantal betonblokken'. Door de blokken moeten fietsers die uit de tunnel onder het Rijksmuseum komen slalommen, omdat ze anders tegen tegemoetkomende auto's op de Museumbrug aan rijden. 

'Mijn indruk is dat het stadsbestuur de coronacrisis misbruikt om haar autoloze binnenstad te bewerkstelligen', stelt de bewoner. 'En gelijktijdig de fietser geen dienst bewijst.'

Kritiek

De gemeente heeft deze maand op meer plekken soortgelijke maatregelen genomen of aangekondigd. Ook daar kwam kritiek op. Zo is het volgens bewoners van Oud-West 'heel erg chaotisch' geworden op de Jan Pieter Heijestraat, waar soortgelijke betonblokken op het fietspad staan. Ondernemers in de Haarlemmerbuurt zeggen te vrezen voor ongelukken. Op de Eerste van Swindenstraat bleek dat fietsers nog gewoon op het fietspad bleven rijden

De maatregelen zijn volgens de gemeente tijdelijk en duren 'in principe' tot 31 oktober. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938

Whatsapp