Cultuur

Grachtenfestival weer begonnen, maar niet aan de grachten

8 augustus 2020, 21.22 uur · Door Redactie

Whatsapp

Het grachtenfestival is door corona dit jaar op een wel heel andere manier van start gegaan dan veel Amsterdammers gewend zijn. Dit jaar wordt het evenement namelijk niet meer aan de grachten georganiseerd, maar onder andere in het Olympisch Stadion

AT5

Het Grachtenfestival, met normaal gesproken als jaarlijkse hoogtepunt het Prinsengrachtconcert, wordt dit jaar worden op zeventig verschillende locaties gehouden. In totaal zijn er ruim 135 concerten voor kleine groepjes mensen. 'Het heeft even geduurd voordat we de beslissing durfden te nemen, maar uiteindelijk moesten we half juni gewoon kiezen of het door kon gaan. In samenwerking met de gemeente hebben we toen gezegd: ja, als we het goed en veilig doen dan moet het kunnen', zegt directeur van het festival Marie-Luce Bree. 

Quote

'Het is geweldig om weer op het podium te staan en om deze kans te hebben'

muzikant guy salamon

Guy Salamon, band leader van de Guy Salamon Group, vertelt dolgelukkig te zijn dat hij weer kan optreden. 'Het is geweldig om weer op het podium te staan en om deze kans te hebben', zegt Guy. 'Ik had maanden lang zoveel muziek in mijn hoofd en om het nu eindelijk met mensen te kunnen doen. Beter dan dit kan het niet.' Guy maakt al jaren als bandleider en componist furore met zijn Guy Salamon Group. 

Het Grachtenfestival duurt nog tot en met 16 augustus. Andere concerten zijn onder andere te zien in de Zuiderkerk, de Westerkerk en Meneer de Wit. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938

Whatsapp