Start van hoofdcontent

112

nl

Politie vermoedt lachgasgebruik bij te water geraakte Britten

10 augustus 2020, 11.40 uur · Door Redactie

De vier Britten die gisteren met hun auto in het water van de Oudezijds Voorburgwal belandden, hadden mogelijk lachgas gebruikt. Dat meldt de politie. Tegen 21.30 uur raakte de auto door nog onbekende oorzaak te water. De vier Britten werden uiteindelijk door omstanders uit de gracht gered.

In een video is te zien hoe de auto razendsnel zinkt en hoe twee van de inzittenden zich nog vastklampen aan de wagen. Uiteindelijk springt iemand vanaf de kant het water in om hulp te verlenen aan de drenkelingen.

Buurtbewoners verklaren dat zij de Britten voorafgaand aan het incident hebben zien blowen en lachgas hebben zien gebruiken in de auto. 'Ik zag de politie de lege lachgasballonnen nog uit het wrak halen. Ze zaten hier al een paar uur voor de deur in die auto. Eentje was bijna verdronken omdat hij zo high was.'

Martin Damen

Hoewel de politie vermoedt dat de vier inderdaad lachgas gebruikt hebben, kan het gebruik niet vastgesteld worden door middel van het afnemen van bloed. Wel hebben getuigen aan de politie verklaard dat zij het lachgasgebruik gezien hebben. Of het te water raken van de auto verband houdt met het lachgasgebruik is onduidelijk.

De vier Britten zijn er uiteindelijk zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Opvallend is dat zelfs in het tijdperk van corona er heel veel toeschouwers langs de kant stonden. Op foto's is te zien hoe mensen rijendik staan te kijken hoe de auto uit het water getakeld wordt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938