Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wij Zijn Amsterdam van AT5 is de springplank voor mediatalent

13 augustus 2020, 16.25 uur · Door Redactie

AT5 staat bekend als de springplank voor talent in de media. Al sinds onze oprichting in 1992 leiden we journalistieke talenten op. En dat blijven we doen. Tijdens het opleidingstrajectWij Zijn Amsterdam (WZA) leren we ook jonge Amsterdammers zonder journalistieke opleiding, de kneepjes van het vak. 

De afgelopen maanden gunden jongeren in WZA ons al wekelijks een kijkje in hun leven, vanaf september starten we met het opleiden van deze en andere enthousiaste talenten.Tijdens het WZA-traject leren de jongeren van AT5'ers die ook zelf het vak hier leerden, medewerkers met allemaal hun eigen specialiteiten en ervaringen. 

Zo krijgen Amsterdamse jongeren die er misschien altijd aan hebben gedacht 'wel eens iets' in de media te willen doen, de kans om hier nu echt mee aan de slag te gaan. Of het nu gaat om verslaggeving, redactiewerk, presenteren, camerawerk of editen: alles komt aan bod.

De afgelopen maanden maakten we al veel WZA-reportages met Amsterdamse jongeren. Drie daarvan zijn hieronder te zien. Alle items zijn terug te bekijken op onze WZA-pagina of op YouTube.

Jamile Samuel (28) en Laila Youssifou (24)

QuatroByVeks (26)

Nesrine Madidi (25)

Wat is Wij Zijn Amsterdam?
In Wij Zijn Amsterdam maken we verhalen uit de buurt die zijn gemaakt en bedacht door jonge Amsterdammers tussen de 18 en 28 jaar. Zij hebben zich opgegeven om mee te doen aan dit project en door hun ogen willen we laten zien wat er allemaal speelt in de stad, in hun buurt of wijk. Dit doen ze onder begeleiding van professionals van AT5 en elke zaterdag publiceren we een nieuw buurtverhaal. Heb jij misschien een tip of een idee? Mail naar: [email protected]

Kijk hier welke buurtverhalen we eerder hebben gemaakt met Wij Zijn Amsterdam.