Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Supporters blij met terugkeer in de Arena. 'Ik heb het zo erg gemist'

14 augustus 2020, 09.28 uur · Aangepast 14 augustus 2020, 09.52 uur · Door Stephan Brandhorst

Voor het eerst sinds het uitbreken van corona mocht er weer publiek bij een wedstrijd van Ajax zijn. 4500 kaarten waren beschikbaar, daarvan werden er 2770 verkocht. Bezoekers kregen allemaal een persoonlijk tijdslot om het stadion binnen te komen, sommige moesten al anderhalf uur voor de wedstrijd aanwezig zijn.

'Het is triest', zegt een supporter tegen AT5 die een uur voor de wedstrijd aan de noordkant van het stadion zit te wachten tot hij naar binnen mag. 'We zijn gewend dat we 55.000 man in het stadion hebben zitten, maar het is op dit moment even niet anders.' 'Mijn tijdslot is kwart voor zes. Ik ga samen met mijn vader, die zit al in het stadion. We konden alleen niet samen naar binnen, maar zitten wel bij elkaar straks', zegt een fan die zit te wachten op een hekje.

Quote

'Loten lijkt mij het meest eerlijk'

supporter over het bezoeken van competitiewedstrijden

Over hoe het nu verder moet op het gebied van supporters bij wedstrijden van Ajax zijn de meningen verdeeld onder de bezoekers. 'Loten lijkt mij het meest eerlijk, als je mensen laat inschrijven gaan ze allemaal voor de topwedstrijden, dat kan natuurlijk niet.' Alles of niets zien sommige supporters ook wel zitten. 'Dan krijg je: 'wie mag naar welke wedstrijd''? De een mag dan bijvoorbeeld naar Ajax -Zwolle en de ander naar Ajax - Feyenoord.'

Soms gezongen

Een woordvoerder van Ajax zegt tegen AT5 dat de instroom van supporters goed verlopen is, de bezoekers hebben zich netjes aan hun persoonlijke tijdslot gehouden. Verder werd er in het stadion goed afstand gehouden. Af en toe werd er gezongen, maar niet in groepsverband. Waarom niet alle 45 honderd kaarten verkocht zijn, is onduidelijk volgens Ajax.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938