Start van hoofdcontent

112

nl

Man met horloge van 150.000 euro en merkkleding gepakt op Schiphol

15 augustus 2020, 19.37 uur · Door Redactie

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagmiddag tijdens het controleren van een auto op Schiphol een 38-jarige man uit Beverwijk aangehouden op verdenking van witwassen. De man was in het bezit van een exclusief horloge met een waarde van ongeveer 150.000 euro, contant geld en een koffer met duizenden euro’s aan merkkleding.

Koninklijke Marechaussee

De man die als bijrijder in het voertuig zat, werd eruit gehaald tijdens een controle op de vertrekpassage op Schiphol. Bij het controleren van de identiteit van zowel de bestuurder als de bijrijder, bleek de Beverwijker gesignaleerd te staan voor een ontnemingsmaatregel van ruim 200.000 euro.

Nektasje

Marechaussees zagen dat de man dure kleding droeg en een opvallend nektasje bij zich had. Hieruit kwam het horloge tevoorschijn. In zijn koffer werd vervolgens nog meer merkkleding gevonden en hij had ongeveer 4000 euro contant geld op zak.

De man kon geen goede verklaring geven over hoe hij aan de goederen en het geld kwam. Hij wordt dan ook verdacht van witwassen. De man zit vast en rechercheurs doen verder onderzoek.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938