Start van hoofdcontent

112

nl

Jaar celstraf voor man die pistool weggooide tijdens achtervolging

1 september 2020, 16.26 uur
Door Redactie · Foto: Facebook / Politie Amsterdam Centrum-Amstel

Een 29-jarige Amsterdammer die in mei van dit jaar werd opgepakt vanwege het bezit van een vuurwapen, is door de politierechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar.

Op vrijdag 15 mei kreeg de politie een melding dat een persoon met een mes zou worden bedreigd. De agenten die op de melding afgingen, hielden in de omgeving van de Poolstraat een aantal mannen tegen. Vanwege de melding zeiden de agenten dat ze hen gingen fouilleren.

Zakdoek

Een van de mannen wikkelde het pistool, dat hij onder zijn jas vandaan trok, in een zakdoek. Daarna rende hij weg. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Vlakbij de plaats van de aanhouding werd een zakdoek met het half doorgeladen pistool aangetroffen.

De 29-jarige man bekende dat het vuurwapen van hem was. Hij droeg het bij zich om zichzelf te verdedigen omdat hij zich bedreigd voelde, zo vertelde hij.

'Niet getolereerd'

De straf is hetzelfde als de eis van het eis van het Openbaar Ministerie. 'Met de forse strafeisen en de door de rechtbank opgelegde straffen hoopt het Openbaar Ministerie het signaal af te geven dat vuurwapenbezit en geweld niet wordt getolereerd in de Amsterdam.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938