Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajaxfans moeten loten om schaarse plek in de Arena

3 september 2020, 08.24 uur · Aangepast 3 september 2020, 08.49 uur · Door Redactie

Er mag bij de aankomende vier thuisdeals van Ajax maar een beperkt aantal fans aanwezig zijn, daarom wordt er een loting georganiseerd. Seizoenkaarthouders kunnen zich daar nog tot aankomende maandag voor opgeven. 

Het eerstvolgende thuisdeal vindt plaats op 20 september. 'Normaal gesproken doen we dat onder luid gejuich van een volle Johan Cruijff ArenA. Helaas is het dit jaar anders', laat Ajax weten.

15.000 plaatsen

Vanwege de coronamaatregelen mogen er namelijk minder fans in het stadion aanwezig zijn. Toch kunnen er alsnog aardig wat Ajacieden terecht in de Arena: het gaat om 15.000 plaatsen. 

Eerlijke kans

Het doel van de club is in elk geval om 'alle seizoenshouders een eerlijke kans geven' om een van de wedstrijden bij te kunnen wonen.

Daarom vindt er één loting plaats voor alle vier de duels. Uiterlijk 15 september horen de Ajacieden dan waar ze bij aanwezig mogen zijn. Voor de overige wedstrijden mogen ze gebruikmaken van een compensatieregeling. 

Niet loten

De seizoenkaarthouders kunnen er ook voor kiezen om helemaal niet mee te loten. In dat geval krijgen ze aan het einde van het seizoen compensatie voor de vier duels. 

Evaluatie

Het is nog onduidelijk of Ajax deze werkwijze ook na de eerste vier thuisduels blijft hanteren. De club zal dan eerst 'de situatie opnieuw bekijken'.

Alle seizoenkaarthouders kunnen vervolgens aangeven of ze nog mee zouden willen doen aan een eventuele volgende loting.