Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vijf actievoerders aangehouden bij Lutkemeerpolder

7 september 2020, 15.10 uur · Aangepast 7 september 2020, 16.20 uur · Door Redactie

De politie heeft ingegrepen bij de Lutkemeerpolder waar demonstranten bouwwerkzaamheden probeerden te verhinderen. Er zijn vijf aanhoudingen verricht voor vernieling, openlijk geweldpleging tegen goederen en het niet opvolgen van een politiebevel.  

Vandaag demonstreerden enkele tientallen omwonenden bij de Lutkemeerpolder in Nieuw-West. Daar werd begonnen aan voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het eerste deel van een bedrijventerrein. Zeer tegen de wens van de omwonenden: die willen dat het laatste stukje historisch landbouwgrond van Amsterdam blijft behouden.

De demonstranten gingen voor de tractoren staan die het terrein op wilden rijden. Ook werd een diepe kuil gegraven. Het gebeurde op privéterrein, meldt de politie. In de middag sommeerde de politie de demonstranten te vertrekken. Enkelen luisterden niet en werden daarna aangehouden. 

Het is niet de eerste keer dat een protestactie in de polder tot arrestaties leidt. Bij een eerdere protestactie in september werden zes actievoerders aangehouden.

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938