Start van hoofdcontent

Stad

nl

Demonstratie bij de Stopera: 'We hebben een slecht coronabeleid'

12 september 2020, 21.00 uur · Aangepast 13 september 2020, 07.17 uur · Door Redactie

De Actiegroep Containment Nu demonstreerde vanmiddag voor de Stopera tegen het Nederlandse coronabeleid. Ze eisen dat de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland onmiddellijk actie onderneemt om een verdere uitbraak van het virus in te perken. 

AT5

'We willen heel graag dat er nu op bepaalde plekken maskers komen en dat het testen en traceren van contacten snel wordt opgepakt', zegt Michael Blok, van Actiegroep Containment Nu. Ze willen bijvoorbeeld dat er een mondkapjesplicht komt in openbare binnenruimtes, zoals winkels en kapperszaken.

Buitenland

Een van de demonstranten vindt dat we beter naar het buitenland moeten kijken. 'Overal in de wereld dragen ze mondkapjes behalve in Nederland'. Een andere demonstrant vult hem aan. 'Ik vind dat Nederland twijfelt. Als we mensen kunnen redden door mondkapjes te dragen, moeten we dat doen.'

Quote

'Overal in de wereld dragen ze mondkapjes behalve in Nederland'

demonstrant

Naast de mondkapjesplicht wil de actiegroep dat de veiligheidsregio's meer gaan doen om de viruscirculatie om laag te krijgen. Daarnaast willen ze dat er een intensivering van de handhaving komt van de anderhalvemeter-regelgeving. Ook willen ze dat leerplicht wordt opgeschort en dat er een beperking komt van evenementen tot maximaal twintig bezoekers.

Er kwamen vijftien demonstranten naar het plein voor het stadshuis.

📋 Doe mee aan het AT5-panel

Heb jij ook een mening over de stad? Via het AT5-panel kan iedere Amsterdammer meedenken over actuele kwesties. Klik hier om je aan te melden. En hier lees je meer over het AT5-panel. Deze productie is tot stand gekomen met hulp van het SvdJ