Start van hoofdcontent

Stad

nl

College ziet 'geen directe noodzaak' voor openhouden politiepost op CS

14 september 2020, 18.43 uur · Aangepast 14 september 2020, 18.57 uur · Door Redactie

Het college van burgemeester en wethouders ziet geen reden om het politiebureau op het Centraal Station open te houden. Dat schrijven ze in antwoorden op vragen van VVD, PvdA, D66 en SP. 

AT5 / Luuk Koenen

Eerder maakte de politie bekend binnen de organisatie te reorganiseren. Sluiting van de post op het station zou daar onderdeel van uitmaken. Het gemeentebestuur zegt nu ook 'geen directe noodzaak' te zien voor het openhouden van de post. 

Kritiek

Eerder uitte Roger van Boxtel, vertrekkend president-directeur van de NS, zijn zorgen over het sluiten van het politiebureau op het Centraal Station.  'Die post mag niet sluiten, toch?!', schreef Van Boxtel op Twitter. Hij kreeg onder meer bijval van John Riepen, de manager van het Centraal Station.

Maar het gemeentebestuur ziet het toch anders in. De andere drie grote steden beschikken niet over een politiepost op het station. Terwijl onderzoek aantoont dat de gevoelens van veiligheid hetzelfde wordt ervaren als in Amsterdam, schrijft het college.

Inzet op Centraal Station

Het college stelt dat de inzet op het centraal station blijft bestaan en zal worden verzorgd vanuit basisteam Burgwallen. Daar zullen ook arrestanten naartoe worden gebracht. De gemeente onderzoekt nog wel of de locatie kan blijven behouden als uitvalsbasis voor boa's.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938