112

Man die politieauto ramde verdacht van poging tot doodslag

15 september 2020, 08.17 uur · Aangepast 15 september 2020, 08.59 uur · Door Redactie

Whatsapp

De 30-jarige man uit Zaanstad die afgelopen vrijdag drie keer zou zijn ingereden op een politieauto op het Muntplein, wordt verdacht van twee keer poging tot doodslag. Hij blijft veertien dagen langer vastzitten.

Martin Damen

Dat meldt de NOS. Waarom de man de politieauto ramde is onduidelijk. Hij ligt sinds zijn arrestatie in het ziekenhuis, hoe het met hem gaat is niet bekendgemaakt 

Volgens de politie reed het busje in de vroege ochtend uit het niets drie keer in op een politieauto. Toen de bestuurder vervolgens richting de Vijzelstraat reed, ramde hij twee politiemotoren die daar waren neergezet als wegversperring. Het busje vloog kort daarop in brand.

De bestuurder is met behulp van pepperspray overmeesterd en aangehouden. Gedurende het incident hebben meerdere agenten waarschuwingsschoten gelost. Twee agenten raakten bij het incident lichtgewond. Ze hebben onder meer nekklachten opgelopen.

Het busje is bestickerd met de logo's van een glaszettersbedrijf. Dat bedrijf zegt niets met het incident te maken te hebben: de bus zou zo'n acht weken geleden zijn verkocht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938

Whatsapp