Stad

NL
V

Politie ontruimt Schinkeleilanden, buurtbewoners vermoeden illegaal feest

16 september 2020, 11.36 uur · Door Redactie

Agenten hebben gisteravond de Schinkeleilanden in Zuid ontruimd. Dat gebeurde omdat het te druk was en de coronaregels niet nageleefd konden worden.

Rond 19.00 uur greep de politie in. Volgens een omstander was er een 'kleine georganiseerde rave aan het ontstaan'. Hij spreekt van een enorme menigte die zich verzamelde op een plek waar bij eerdere illegale feesten ook verzameld werd.

Anderhalve meter afstand

Een woordvoerder van de politie zegt dat het 'dermate druk was dat het onmogelijk was om anderhalve meter afstand te houden'. 'Het ging om enkele honderden mensen. Op grond van de noodverordening en in afstemming met de Veiligheidsregio is er ingegrepen.'

Tijdens de ontruiming vloog er ook een politiehelikopter boven de eilanden. Op beelden van de omstander is te horen dat er via de luidspreker van een politieauto wordt opgeroepen om naar huis te gaan. 'Daar heeft iedereen gehoor aan gegeven. Er zijn geen aanhoudingen verricht, het is voorspoedig verlopen', zegt de politiewoordvoerder.

Signalen

Of het inderdaad om een illegaal feest ging kan ze niet met zekerheid zeggen, wel werd er op verschillende plekken muziek gedraaid en hadden aanwezigen alcohol bij zich. De politie had vooraf al wel 'signalen' gekregen dat het die avond druk zou worden op de Schinkeleilanden.

Een buurtbewoner, die in het 'platform Groene Schinkeloevers' zit, zegt dat er een oproep op social media was gedaan. 'Grote groepen waren onderweg of al aanwezig maar politie greep in en ontruimde het eiland. Diverse bootjes keken of het echt zo was en dropen uiteindelijk ook af.'

Overlast

Omwonenden gaven eerder tegenover AT5 al aan dat jongeren voor veel overlast zorgen. Met mooi weer zou er harde muziek klinken, lachgas gebruikt worden en veel afval achtergelaten worden. Stadsdeel Zuid zette daarom al drie beveiligers en een verkeersregelaar in, zij houden tussen 12.00 uur en 20.00 uur toezicht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938