Start van hoofdcontent

Misdaad

NL
V

Man steelt iPhone XS tijdens verkoop bij station Diemen Zuid

20 september 2020, 13.00 uur · Door Redactie

De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 beelden vrijgegeven van een man die wordt verdacht van de diefstal van een zwartkleurige iPhone XS eind april. De verdachte doet zich voor als geïnteresseerde koper via Marktplaats, maar grist bij de verkoop bij station Diemen Zuid de telefoon uit de handen van het slachtoffer en gaat er vandoor. 

AT5

'De ontmoeting vindt plaats op donderdag 30 april tegen zeven uur in de avond. De verkoopster heeft bij het station een afspraak met een potentiële koper die zich op Marktplaats voordoet als ''Jordo'', zegt Jelmer Geerds van de Politie Amsterdam. 

Quote

De koper doet zich op Marktplaats voor als 'Jordo'

Jelmer geerds politie amsterdam

Het slachtoffer zit te wachten op een bankje voor de Albert Heijn om de hoek van het station ter hoogte van de studentencampus. Als ze daar zit ziet ze bij een muurtje bij de supermarkt twee jonge mannen staan. Via Marktplaats krijgt ze een bericht van de koper dat hij bij de hoofdingang van het station is, waarna ze die kant op loopt. 'Daar komt de verdachte op haar aflopen. Hij geeft aan dat hij het geld via de bank wil overmaken, omdat mobiel inloggen niet lukt. Hij belt zijn broer en vraagt of hij het geld wil overmaken', zegt Geerds. 

Tijdens het gesprek vraagt de verdachte of hij de telefoon even mag zien. Op het moment dat de verkoopster de iPhone tevoorschijn haalt pakt hij de telefoon uit haar hand en rent weg. 'Het slachtoffer rent achter de verdachte aan tot het viaduct ter hoogte van het Scholeksterpad. Daar staat een andere man te wachten. Het slachtoffer realiseert zich dat dit een van de mannen is die ze eerder voor de supermarkt bij het muurtje heeft gezien.'

iPhone XS

'Ondanks dat er mogelijk meer mensen betrokken zijn geweest bij deze diefstal is er in deze zaak sprake van één verdachte. Wij willen graag weten wie deze man is, waar hij verblijft of wie er wellicht een iPhone XS aangeboden heeft gekregen na 30 april', zegt Geerds.

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.