Politiek

Coronamaatregel Jan Pieter Heijestraat teruggedraaid

17 september 2020, 10.37 uur · Aangepast 10.54 uur · Door Redactie

Whatsapp

Fietsers kunnen vanaf maandag weer gebruikmaken van het fietspad in de Jan Pieter Heijestraat in West. Het gebruik van het fietspad door voetgangers om 1,5 meter afstand te houden, weegt volgens de gemeente niet op tegen de maatregelen die nodig zijn om fietsers en autoverkeer genoeg ruimte te geven.

De nieuwe indeling van de straat kan sinds de invoering in juli op veel kritiek rekenen. Omwonenden spraken van 'levensgevaarlijke situaties'. ' 'Er staan denk ik bij elkaar vijftig verkeersborden. Niemand weet waar hij aan toe is.'

Fietsers moesten in de straat de rijbaan op, zodat voetgangers meer afstand konden houden. Uit gedragsonderzoek blijkt echter dat voetgangers de extra ruimte amper gebruikten. Ook bleek er veel vrachtverkeer door de straat te rijden. Ondanks de aanleg van extra laad- en losplekken bleek dat nog niet genoeg voor een veilige doorstroming van het fiets- en autoverkeer.

Terugdraaien

Verantwoordelijk wethouder Sharon Dijksma overwoog begin deze maand al om de coronamaatregel terug te draaien of aan te passen, nadat de verkeerspolitie, de stadsdeelregisseur en verkeersdeskundigen naar de straat hadden gekeken.

De hekken en plantenbakken worden aankomende maandag van het fietspad gehaald, als ook de borden en gele markering.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938

Whatsapp