Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

De Straten in Betondorp: ‘Nescio heeft mij geïnspireerd om naar mezelf te kijken’

17 september 2020, 21.00 uur · Aangepast 18 november 2020, 12.17 uur · Door Redactie

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we in Betondorp.

We beginnen op de Middenweg waar we langsgaan bij Judith, bewoonster van het huis waar schrijver Nescio heeft gewoond. Dit doen we samen met Nescio-fan Sem die met zijn vrienden een gelijknamige leesclub is begonnen. Hij vertelt waarom Nescio nog altijd heel relevant is en hoe een boekenclub je kan helpen bij het ‘meiden versieren’.

Bij Judith thuis horen we over blijvende invloed van Nescio op hun dagelijks leven. Ze hebben zelfs een mini-altaartje en een glas in lood raam aan hem gewijd. Ook vertelt Judith hoe haar vriend na een avond stappen met twee kippen thuiskwam. Daarnaast blijkt dat ze toch wel een beetje de connectie met de buurt mist. Om hier verandering in te brengen nemen we Judith mee dieper Betondorp in. 

Op de Ploegstraat worden we hartelijk ontvangen door buurman Jan, die zich al meer dan 30 jaar Betondorper mag noemen. Na zijn kunstwerken te hebben aanschouwd gaan we in op zijn muzikale verleden en liefde voor de buurt.

De Straten van Amsterdam is ook op YouTube te vinden. 
Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart zie je waar we allemaal geweest zijn!