Start van hoofdcontent

Stad

nl

De Straten neemt een kijkje in Robs gele seksonderzeeër

19 september 2020, 21.00 uur · Aangepast 19 september 2020, 21.10 uur · Door Redactie

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we op Bickerseiland.

Vroeger een afgelegen straatje, afgelopen zomer ontdekt door zowel toerist als Amsterdammer: de Bickersgracht. We spreken met drie buurtbewoners over deze verandering. Eerst gaan we langs bij kunstenares Maria, die helemaal gek is van bamboe. Haar huis zit verstopt achter deze plant en binnen vertelt ze hoe de beweeglijkheid van bamboe haar zo inspireert in haar werk. 

Verder gaan we langs bij Maud, die onlangs een buurt-expositie heeft gemaakt. Zij is in no-time verliefd geworden op de buurt en de buurt op haar. Maud vindt het leuk om te zien dat de Bickersgracht populair is, maar geeft aan dat de drukte ook onrust met zich meebrengt. 

Samen met Maud gaan we tenslotte langs bij Rob, eigenaar van de blikvanger van Bickerseiland: een gigantische gele onderzeeër. Rob heeft onrust op een ander vlak, hij ligt al meer dan tien jaar in de clinch met de gemeente en Waternet over zijn onderwatervaartuig. Toch heeft Rob geen spijt van zijn aankoop en gaan we in op de opmerkelijke historie achter deze boot. 

De Straten van Amsterdam is ook op YouTube te vinden. 
Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart zie je waar we allemaal geweest zijn!