Stad

NL
V

Parken blijven toch 's nachts open, strengere regels gelden voor buitengebieden

19 september 2020, 10.46 uur · Aangepast 19 september 2020, 11.11 uur · Door Redactie

In tegenstelling tot wat de gemeente gisteren meldde, worden parken in Amsterdam toch niet in de nacht gesloten om illegale feesten tegen te gaan. Waar in de communicatie over 'parken' werd gesproken, worden eigenlijk de 'buitengebieden' van de stad bedoeld. 

Koninklijke Marechaussee

Heel specifiek gaat het dan slechts om de Ouderkerkerplas en het delen van het Amsterdamse Bos. Hoe de gemeente er precies voor wil zorgen dat deze plekken worden afgesloten, kon een woordvoerder niet zeggen. 'We weten waar de feesten gehouden worden, dus kunnen we daar maatregelen nemen.'

Geen hekken

In het persbericht gisteren over de strengere maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan schreef de gemeente gisteren: 'om illegale feesten tegen te gaan, sluiten we plekken, zoals parken, ’s nachts preventief af.' Het bericht riep veel reacties op onder Amsterdammers: want veel parken in de stad hebben helemaal geen hek. Hoe kun je die dan afsluiten?

'Dit kun je niet met het Beatrixpark doen, er zijn geen hekken', vertelde Anne-Mariken Raukema van de Vereniging Vrienden van het Beatrixpark vrijdagavond al. Ook bijvoorbeeld het Rembrandtpark in West heeft geen hek. Nu blijkt dus dat er helemaal geen parken worden afgesloten. Wel zullen deze, zoals de afgelopen tijd al gebeurde, goed in de gaten worden gehouden, zo zegt de woordvoerder.

Kennemerland

Ook de veiligheidsregio Kennemerland, dat pal naast Amsterdam-Amstelland ligt, kondigde gisteren aan streng op te zullen treden tegen illegale feesten in buitengebieden. Dat gaat dan ook om plekken die tegen Amsterdam aan grenzen.

Wanneer de nieuwe regels ingaan, is nog niet helemaal duidelijk. Op dit moment wordt nog door de gemeente gekeken naar de precieze invulling van de plannen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938