112

Tientallen woningen ontruimd bij grote brand Postjesweg

20 september 2020, 01.32 uur · Aangepast 20 september 2020, 18.14 uur · Door Redactie

Door een grote brand bij kringloopwinkel Rataplan op de Postjesweg moesten afgelopen nacht tientallen woningen worden ontruimd. Tijdens de brand, die even na middernacht ontstond, kwam veel rook vrij.

Om iets voor 06.30 uur is het sein brand meester gegeven, wat betekent dat de brand onder controle is. De brandweer heeft wel nog lang moeten nablussen. Van de kringloopwinkel zelf lijkt weinig meer over. De oorzaak van de brand is niet bekend, dat wordt onderzocht door de politie.

In totaal zijn er 49 woningen ontruimd waar zo'n 100 mensen wonen. Zij werden in eerste instantie opgevangen in bussen en vervolgens overgebracht naar de lobby van een hotel in de buurt. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

De brandweer heeft gecontroleerd welke van de ontruimde woningen in de naastgelegen flat weer vrijgegeven kunnen worden. In vijf gevallen is de schade zo hevig dat de bewoners tijdelijk ergens anders moeten worden ondergebracht. Alle andere bewoners kunnen weer hun huizen in.

AT5

Moeilijk te blussen

Rond 00.30 uur kwam de eerste melding van de brand, ruim een half uur later werd er opgeschaald naar Grip 1: 'een zeer grote brand'. Om 3.45 uur liet de brandweer weten dat het vuur nog niet onder controle was en dat er geprobeerd werd om 'overslag' naar de aangrenzende flat te voorkomen. 

De brand was erg moeilijk te blussen omdat er heel veel brandbare spullen in de opslag van de kringloopwinkel stonden. Hierdoor was het lastig om bij de brandhaard te komen. Een sloopkraan moest eraan te pas komen voordat deze geblust kon worden.

Het is niet de eerste keer dat kringloopwinkel Rataplan getroffen wordt door een grote brand. In 2017 ging het toenmalige pand aan de Generatorweg in Sloterdijk ook in vlammen op.

Evalotte van Rossen

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938