Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kale en Kokkie vinden Kudus een openbaring: 'Zo debuteren is knap'

21 september 2020, 20.45 uur · Aangepast 21 september 2020, 21.56 uur
Door Redactie · Foto: Jarno Grob/AT5

Ajax won gisteren met speels gemak van RKC Waalwijk, het werd 3-0. Je zou zeggen dat je als fan tevreden bent, maar supportersduo Kale en Kokkie zijn allesbehalve vrolijk. Ze snappen niet dat Ajax niet meer moeite nam om nog een paar keer extra te scoren en zijn op verdedigend gebied kritisch op hun club. Wel zijn de twee te spreken over het debuut van middenvelder Mohammed Kudus. 

'Ze hebben allemaal steken laten vallen gisteren', zegt Kale. 'Het is dat RKC zo ongelofelijk slecht is, maar die kunnen er ook een of twee inleggen als ze zin hebben. Hoe je het ook wendt of keert, het is 3-0 en daar is alles mee gezegd.' De twee zijn wel blij met het competitiedebuut van Mohammed Kudus. Kale zegt overigens in de video dat hij 18 jaar is, maar de Ghanees is 20 jaar.

'Ik vind het jammer dat Ajax in de tweede helft niet meer moeite doet om een paar goals extra te maken, we hebben gezien hoe belangrijk het doelgemiddelde is', voegt Kokkie daar aan toe. 

Het supportersduo vraagt tenslotte ook aandacht voor de in juli overleden oud-Ajacied Wim Suurbier. Samen met Suurbier namen de twee vorig seizoen een quiz op om geld op te halen voor sportclub Only Friends. Kandidaten maakten kans op een shirt van Johan Cruijff gesigneerd door Wim Suurbier. Aan de quiz kwam abrupt een einde toen de oud-rechtsback kwam te overlijden.

Om alsnog geld op te halen voor de sportclub waar mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking kunnen sporten, kunnen mensen bieden op de acht nog overgebleven shirts. 'Ze zijn mooi ingelijst en er kan op geboden worden', zegt Kale. 'Maar voor minder dan de honderd euro per shirt doen we het niet', zegt Kokkie. 

Ingelijst shirt van Johan Cruijff gesigneerd door Wim Suurbier - Jarno Grob/AT5

Wil jij een exclusief Cruijff-shirt gesigneerd door Wim Suurbier?

Bied mee door een e-mail te sturen naar: [email protected]

De volledige opbrengst komt ten goede aan sportclub Only Friends