Start van hoofdcontent

Stad

nl

GGD schroeft aantal corona-teststraten op: locaties Nieuw-West en Zuidoost snel open

21 september 2020, 16.56 uur · Aangepast 21 september 2020, 22.13 uur · Door Redactie

De Amsterdamse GGD wil nog deze week een nieuwe coronateststraat in Nieuw-West openen. Kort daarna moet een testlocatie in Zuidoost volgen. Daarmee zal het aantal testlocaties in Amsterdam op zes komen. 

Op dit moment zijn coronatests mogelijk in de RAI in Zuid, het voormalig Slotervaartziekenhuis in Nieuw-West, het Atalmedial in Noord en het Atalmedial in Zuidoost. Nieuw-West en Zuidoost krijgen dus allebei een tweede testlocatie binnen de stadsdeelgrenzen. 

De nieuwe locatie in Nieuw-West komt op Plein '40-'45. Een deel van het stadsdeelkantoor zal daarvoor worden gebruikt. Een woordvoerder benadrukt dat het gebouw goed toegankelijk blijft voor medewerkers en de stadsdeelcommissie. Naar verwachting zal deze locatie donderdag openen.

Waar de tweede locatie in Zuidoost komt, is nog niet bekend. De gemeente hoopt daar op korte termijn meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Overbelasting

De uitbreiding van het aantal teststraten is nodig om de overbelasting op te lossen. Zo zijn de huidige vier Amsterdamse coronatestlocaties zo goed als volgeboekt, meldde de landelijke GGD begin deze maand al. 

Burgemeester Halsema zei twee weken geleden dat het aantal testen bij de GGD van 700 in juni, gestegen is naar 2700 per dag op dit moment. Maar de capaciteit van laboratoria is dus het volgende probleem, aangezien dit iets is wat landelijk verdeeld wordt. Het doel om binnen 48 uur het resultaat van een test te kunnen geven wordt nu nog wel gehaald, meldde de burgemeester toen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938