Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gooiseweg acht weken dicht: 'Dat gaat hinder opleveren'

25 september 2020, 17.15 uur · Aangepast 1 oktober 2020, 19.15 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam en Bouwinvest

De werkzaamheden aan het verkeersplein op het dak van de Gaasperdammertunnel zijn dit weekend gestart. Het AT5-programma Het Verkeer was al eerder op deze locatie en neemt ook vandaag weer een kijkje bij de werkzaamheden. 

AT5

Dit weekend wordt de oranje hulpbrug weggehaald en wordt gewerkt aan de zuidelijke op- en afrit van de A9 bij de Gooiseweg. 

'De werkzaamheden hier zijn nodig omdat we de tijdelijke oranje hulpbrug verwijderen en op die locatie een nieuw verkeersplein realiseren met op- en afritten van de Gooiseweg naar de tunnel', vertelt omgevingsmanager Marcel Hoogsteder.

Acht weken dicht

Vanaf 28 september rijdt het verkeer richting Diemen weer door de Gaasperdammertunnel. Hiervoor wordt een derde tunnelbuis geopend. De noord-zuidverbinding van de Gooiseweg is dan gesloten, waardoor de op- en afrit naar de A9 richting Diemen tot 5 oktober niet toegankelijk zijn. De noord-zuid verbinding van de Gooiseweg is dan acht wegen gesloten. Niet iedereen is daar even blij mee.  'Ik zie het nut niet van die tunnel, het is toch goed zo aangezien ze het pas hebben gedaan', vertelt een automobilist.

Er wordt acht weken gewerkt aan een nieuw verkeersplein, bovenop de tunnel. Via dit verkeersplein worden vanaf de Gooiseweg nieuwe aansluitingen op de A9 aangelegd. Bovenop de tunnel komt ook een nieuw park, alleen zal dat pas af zijn aan het einde van 2021.

Quote

'Als ik mijn kinderen naar school breng, maak ik gebruik van de Gooiseweg. Maar als die straks acht weken dicht gaat, even kijken hoe dat gaat'

buurtbewoner

Geluidsoverlast

Het werk bij de Gooiseweg vindt zowel overdag als 's nachts plaats. Dit zal de nodige geluidshinder met zich meebrengen. De geluidsoverlast wordt vooral veroorzaakt door het opbreken van het asfalt. Het frezen en zagen brengt minder overlast met zich mee, maar is wel hoorbaar en zichtbaar. 

Omleiding

Bij de afsluiting van de A9 richting Diemen dit weekend kan omgereden worden via de A10 Oost. In de acht weken die hierop volgen is de noord-zuidverbinding van de Gooiseweg dicht. Automobilisten kunnen omrijden via de Kromwijkdreef, de Huntumdreef en Muntbergweg. 

'Dat gaat hinder opleveren. Zeker in de eerste week verwachten we echt wel zoekend verkeer, maar we monitoren de situatie', vertelt omgevingsmanager Marcel Hoogsteder. Een buurtbewoner bevestigt dat. 'Als ik mijn kinderen naar school breng, maak ik gebruik van de Gooiseweg. Maar als die straks acht weken dicht gaat, even kijken hoe dat gaat.'

De werkzaamheden zijn 23 november klaar. Dan kan al het verkeer weer door de  Gaasperdammertunnel. Het park en de omliggende voet- en fietspaden laten nog op zich wachten tot volgend jaar.

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/wegwerkzaamheden