Start van hoofdcontent

Stad

nl

Illegale medewerkster aangetroffen in nagelsalon, vrouw sliep mogelijk in kelder

24 september 2020, 19.00 uur · Aangepast 24 september 2020, 23.10 uur · Door Redactie

De Inspectie SZW heeft tijdens een controle bij een nagelsalon in de stad een illegale medewerkster aangetroffen. De nagelstyliste sliep mogelijk in de kelder van de zaak.

Inspectie SZW

Dat meldt de Inspectie SZW vandaag. De naam van de zaak wordt niet genoemd, maar uit beelden die zijn gedeeld lijkt het te gaan om een salon aan de Westerstraat.

In de kelder van de nagelsalon was een ruimte ingericht met een bed en enkele persoonlijke eigendommen, zoals foto's, kleding en medicijnen. Inspecteurs vermoeden dan ook dat de illegale medewerkster op haar werkplek sliep.

De vrouw identificeerde zich met een kopie-paspoort van een lookalike, maar haar gegevens kwamen niet overeen met die van haar dubbelganger. Inspecteurs hebben de AIVM (vreemdelingenpolitie) ingeschakeld om haar identiteit vast te stellen.

Boeterapport

Tegen de werkgever wordt een boeterapport opgemaakt voor het inzetten van illegale werknemers. 'De zaak gaat op dit moment niet dicht', laat een woordvoerder weten. 'Maar als tijdens een herhalingcontrole deze fouten opnieuw zijn gemaakt kan de inspectie dat besluit wel nemen.'

De Inspectie SZW doet nog onderzoek of medewerkers van de salon ook overtredingen hebben gemaakt als het gaat om werkuren, arbeidstijden en beloning.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938