Stad

NL
V

Sinterklaas komt dit jaar aan op 'geheime locatie', intocht wel te volgen op AT5

25 september 2020, 10.16 uur · Aangepast 11 november 2020, 09.10 uur
Door Redactie · Foto: Roy van Ingen

Er mag dit jaar toch helemaal niemand aanwezig zijn bij de intocht van Sinterklaas. Dat heeft de organisatie besloten vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen. De intocht is net als voorgaande jaren wel rechtstreeks te volgen op AT5. 

Sinterklaas komt op 15 november in de stad aan. In juli maakte de organisatie bekend dat het een 'kleinschalige intocht' zou zijn. Daarbij zouden ook vrijwilligers op locatie aanwezig zijn. Nu is er besloten dat er, op de Sint, de pieten en een AT5-cameraploeg na, helemaal niemand meer bij mag.

'De sterk stijgende lijn van besmettingen in Amsterdam doet vrezen voor stringente maatregelen in de nabije toekomst. En is de situatie rond 15 november sterk verbeterd?  De vraag stellen, is de vraag beantwoorden: Neen', laat de organisatie weten.

Maar hoe voorkom je dat er niet toch ouders met kinderen naar de intocht komen kijken? 'Doordat je er niet over spreekt en geen locaties noemt', zegt Pam Evenhuis, voorzitter van de Stichting Sinterklaas in Amsterdam. 'Het is een geheime locatie en de wijze waarop de Sint aankomt is ook nog steeds het geheim van Sinterklaas.'

Vanaf 9 november wordt er iets meer duidelijk over de intocht, maar AT5 zendt het geheel dus in ieder geval in samenwerking met Sint in Amsterdam rechtstreeks op televisie en internet uit. 

Uitzendtijden intocht Sinterklaas:

De intocht is aanstaande zondag 15 november om 10.00 uur live te zien via AT5 en AT5.nl/live. De hele intocht wordt om 12.00, 14.00 en 16.00 uur herhaald. Om 18.15, uur 19.15, 20.15 en 22.15 is de intocht als compilatie te zien. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938