112

Amsterdammer (33) crasht met auto na achtervolging door de politie

26 september 2020, 11.40 uur · Aangepast 26 september 2020, 12.04 uur · Door Redactie

Agenten hebben vannacht een 33-jarige automobilist opgepakt, nadat zij bijna waren aangereden. De bestuurder ging er op hoge snelheid vandoor, maar op een afrit van de A10 Zuid verloor hij de macht over het stuur.

De agenten waren aan het surveilleren in Buitenveldert toen zij stopten bij een verkeerslicht op de Europaboulevard. Toen zij op wilden trekken bij groen licht, kwam er plots een auto van een andere kant die door rood reed. Bijna kwamen de twee voertuigen met elkaar in botsing.

De betreffende automobilist vertoonde volgens een woordvoerder meer 'opvallend weggedrag' en toen de agenten de man aan de kant wilden zetten, ging hij er vandoor. Hij reed de A10 Zuid op, maar volgens een getuige stond de Schinkelbrug daar open en dreigde de bestuurder in een file terecht te komen. De vluchtende automobilist besloot de afrit naar de Amstelveenseweg te nemen, maar daar knalde hij in een s-bocht tegen de vangrails.

Direct probeerde hij te voet verder te vluchten, maar hij werd staande gehouden. Het rijbewijs van de Amsterdammer is direct ingenomen. Ook heeft hij meerdere bekeuringen gekregen voor zijn rijgedrag en is hij getest op het gebruik van drugs en/of alcohol.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938