Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Ondanks corona toch triatlon in Amsterdamse Bos: 'Een eindsprintje, dan haal ik iedereen in'

26 september 2020, 17.01 uur · Aangepast 26 september 2020, 17.52 uur · Door Redactie

Op en rond de Bosbaan in het Amsterdamse Bos waren sporters vandaag massaal aan het zwemmen, fietsen en rennen voor een heuse triatlon. Dit jaar nét iets anders door corona; geen publiek en met verschillende starttijden. 

'Ik ben allang blij dat een organisatie als Tri Hard het initiatief neemt om het toch door te laten gaan ondanks alle maatregelen', vertelt een deelnemer. Ze doet vaker mee aan triatlons en was bang dat het dit jaar niet meer zou gebeuren. 

Coronaproof

Met een paar aanpassingen is dat dit weekend tóch gelukt. Het evenement is verdeeld onder twee dagen en ook zijn er meerdere starttijden. Dit zorgt voor een betere doorstroom op het terrein. Ook moeten de sportliefhebbers deze keer zelf hun medaille omhangen en zijn er geen massages achteraf. 

Quote

'Die massages zijn geen probleem... Ik ben zelf fysiotherapeut'

Deelnemer triatlon

Toch bleek 750 meter lang zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer rennen soms moeilijker dan gedacht. 'Het was koud, dus nu begrijp ik ook wel dat mensen allemaal van die pakken aanhebben want dan hou je je spieren tenminste een beetje warm', vertelt AT5's eigen Ronald Olsthoorn. 

Obstakels

Een andere deelnemer liep ook tegen een obstakel aan: 'Het zwempak aantrekken en weer uit doen.' Gelukkig verklapt iemand zijn beste tips: 'Vooral rustig blijven en bij de wissel niet je hoofd verliezen. Dat is het allerbelangrijkste. Maar dat geldt voor het hele leven.'

De triatlon gaat zondag verder.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938