Start van hoofdcontent

Stad

nl

Terugkijken: burgemeester Halsema gaat in op extra coronamaatregelen

28 september 2020, 20.00 uur · Aangepast 28 september 2020, 20.30 uur · Door Redactie

Burgemeester Halsema heeft vanavond in een persconferentie duidelijkheid geven over de extra maatregelen die van kracht worden om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

Burgemeester Halsema gisteravond tijdens de persconferentie.

De besmettingscijfers lopen al een tijdje op en zeker de laatste weken gaat het heel hard in de stad. Daarom was de verwachting dat er in de Veiligheidsregio Amsterdam aanvullende maatregelen genomen zullen worden. Om 19.00 uur bleek, tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge, dat er gekozen is voor een 'landelijke aanpak' in plaats van regionale verschillen. 

Wat wel anders is in Amsterdam, is dat winkeliers hier klanten zonder mondkapjes mogen weigeren. Tijdens de persconferentie die Halsema gaf ging ze daar verder in: ze spreekt over 'alle publieke binnenruimtes'. Daar vallen ook horecazaken en sportscholen onder. 

Bekijk de persconferentie hier terug:

Persconferentie burgermeester Halsema

Vanavond zal burgemeester Halsema in een persconferentie in gaan op de extra maatregelen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen.

Posted by AT5 on Monday, September 28, 2020

In het hele land moet de horeca om 22.00 uur sluiten, mogen minder gasten in huis komen en mag er geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig zijn. Ook wordt thuiswerken weer dringend aangeraden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938