Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Onder meer Carré, Concertgebouw en Paradiso mogen meer bezoekers ontvangen

30 september 2020, 15.48 uur · Aangepast 30 september 2020, 16.20 uur
Door Redactie · Foto: Nathan Reids

Burgemeester Femke Halsema heeft vanmiddag een lijst bekendgemaakt van culturele instellingen die meer dan dertig bezoekers mogen ontvangen. 

Het gaat om Carré, het Concertgebouw, Nationale Opera en Ballet, het DeLaMar Theater, de Meervaart, Paradiso, het Muziekgebouw aan 't IJ, de Stadsschouwburg, Melkweg en de Kleine Komedie. Er geldt een maximumaantal van 250. 

Volgens Halsema zijn het instellingen van groot nationaal, internationaal of regionaal belang. Ze noemt het maximaantal van dertig bezoekers een 'noodzakelijke maatregel', maar ze zegt tegelijkertijd dat ze snapt dat het grote effecten heeft op de andere instellingen. 

Het maximumaantal bezoekers geldt sinds gisteravond, de maatregel werd een dag eerder bekend gemaakt door minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Het moet ervoor zorgen dat het aantal coronabesmettingen de komende tijd minder snel stijgt. 

De maatregel geldt in ieder geval tot 19 oktober. Mogelijk krijgt een enkele instelling volgende week ook een ontheffing, maar ze zullen niet op grote schaal verleend worden. Ook wijst Halsema erop dat de kans bestaat dat de coronaregels later dit jaar nog strenger worden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938