Stad

NL
V

Dringend advies voor mondkapjes op middelbare scholen

1 oktober 2020, 12.13 uur · Aangepast 1 oktober 2020, 18.20 uur · Door Redactie

Er komt voor middelbare scholen een dringend advies om mondkapjes te dragen. Dat hebben de ministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob met de onderwijssector afgesproken.

Er wordt dringend geadvieseerd om buiten de les mondkapjes te dragen. Dit geldt in alle situaties waar de 1,5 meter tussen leerling en docent niet te waarborgen is, zoals op gangen en in aula’s. In klassikale lessituaties waarin leerlingen zitten kan het mondkapje af. Het advies geldt vanaf maandag. 

Terug

Met het dragen van de mondkapjes op middelbare scholen moet de verspreiding van het coronavirus worden voorkomen. Tijdens een debat in de Tweede Kamer zei premier Rutte gisteren nog dat het dringende advies om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes niet voor het onderwijs zou gelden, maar daar komt het kabinet dus nu op terug.

Wethouder Marjolein Moorman (Onderwijst) laat vandaag weten dat Amsterdamse schoolbesturen ook hebben besloten om het dringende advies tot het dragen van mondkapjes op te volgen. Dat gebeurde na een overleg dat ze gisteren met de scholen had.

Eenduidigheid

'Ik realiseer me goed dat de implementatie van het mondkapjesadvies op scholen opnieuw veel zal vragen van docenten en onderwijsondersteunend personeel', schrijft Moorman. 'Tegelijkertijd vind ik het verstandig dat door het besluit van de Amsterdamse schoolbesturen en het advies van de VO-raad eenduidigheid en helderheid voor de scholen is ontstaan in de huidige situatie.'

Ook Amsterdamse middelbare scholen hebben te maken met uitbraken van het coronavirus. Op het Spinoza Lyceum bleken dertig leerlingen en vijf medewerkers het virus te hebben opgelopen. De school besloot de deuren voor twee weken te sluiten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938