Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boze vissers leggen steen neer voor hoofdkantoor Greenpeace in Noord

8 oktober 2020, 11.32 uur · Aangepast 8 oktober 2020, 14.16 uur · Door Redactie

Voor het hoofdkantoor van Greenpeace in Noord is een steen van honderden kilo’s neergelegd door boze vissers. Dat bevestigt een woordvoerder van Vereniging Kottervisserij Nederland aan AT5.

AT5

De Britse collega's van Greenpeace hebben recent grote natuurstenen in de Noordzee gegooid.  De stenen moeten ervoor zorgen dat vissers niet meer met sleepnetten in het bewuste gebied kunnen vissen. De organisatie van kottervissers VisNed heeft onlangs aangifte gedaan bij de maritieme politie tegen Greenpeace.

'Greenpeace stort onrechtmatig stenen in de Noordzee, dus hebben vissers de steen teruggeven aan de rechtmatige eigenaar', vertelt een woordvoerder van VisNed.

Joris Thijssen, directeur van Greenpeace Nederland, dacht al dat er een verband zou zijn tussen de stenen in de Noordzee en de grote steen voor zijn hoofdkantoor. 'We vermoeden dat deze steen van vissers afkomstig is, die niet blij zijn met de actie van onze Britse collega’s op de Doggersbank.'

Het hoofdkantoor aan het NDSM-plein in Noord kreeg eerder al stenen binnen, maar vooral via de post. Greenpeace heeft nog geen plan van aanpak over hoe de steen weg te halen, maar ze maken zich niet druk. 'We hebben wel grotere acties gedaan, dus het weghalen van deze steen komt wel goed.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938