Stad

NL
V

Reuzenrad bij de RAI moet na opening waarschijnlijk meteen weer dicht: 'Dat is heel zuur'

13 oktober 2020, 16.58 uur · Aangepast 14 oktober 2020, 08.02 uur · Door Redactie

Een flinke domper voor horeca-ondernemer Bram Verleg. Vandaag was de opening van zijn reuzenrad waar Amsterdammers coronaproof kunnen dineren op een hoogte van 50 meter. Grote kans dat het rad na de persconferentie van vanavond voorlopig niet meer zal draaien. Daar gaat hoogstwaarschijnlijk worden afgekondigd dat de horeca dicht moet.

'Dit is het mooiste, zo afzakken naar beneden', vertelt Bram Verleg trots in een van de gondels van zijn 'Smakenrad'. Het is het grootste reuzenrad van Nederland. 

Tot nu toe wil Verleg niks weten van afbouwen. 'Wat is de periode dat we stil gaan staan', vraagt hij zich af. Bij een langere periode zal de horeca-onderemer 'serieus' een overweging maken of hij het reuzenrad wil gaan afbreken. 

'Meer dan genoeg'

Samen met zijn vrouw bedacht Verleg het concept om coronaproof te dineren in een reuzenrad. Verleg baalt ervan dat hij direct na zijn opening hoogstwaarschijnlijk de volgende dag weer dicht moet. 'Dat is natuurlijk zuur, dat is heel zuur.' 

Wat het Bram Verleg precies heeft gekost om het rad neer te zetten bij de RAI , wil hij niet zeggen. Maar in ieder geval 'meer dan genoeg'.

Het reuzenrad zou tot en met 3 januari draaien, maar hoeveel rondjes het rad nog zal maken, is nog even afwachten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938