Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Straatkunstmuseum Straat opent deuren op NDSM-werf

18 oktober 2020, 13.30 uur · Aangepast 18 oktober 2020, 16.28 uur · Door Redactie

Op de NDSM-werf in Noord heeft straatkunstmuseum Straat zijn deuren geopend. Na vijf jaar werken is 'Citaat van de Straat' de eerste tentoonstelling in het nieuwe museum. Er zijn meer dan 150 kunstwerken te bewonderen die gemaakt zijn door 140 artiesten uit 34 verschillende landen. 

De kunstwerken zijn allemaal ter plekke gemaakt in het museum. 'Kunstenaars van over de hele wereld zijn hier naartoe gekomen om een uniek werk te maken voor het museum', zegt David Roos, curator van het straatkunstmuseum, trots.

Straatkunst binnen, is dat wel straatkunst? 'Dat is een goede vraag. Dat laten we lekker aan de bezoeker zelf over of die dat nog streetart vindt', zegt Roos met een lach.

In Nieuw-West zijn ook veel straatkunstwerken te bewonderen, maar dan buiten. Street Art Museum Amsterdam heeft er de laatste acht jaar meer dan 200 gemaakt. 'Vandaag werken we aan aan nieuw kunstwerk, dat gaat over de eerste 1000 dagen van een baby', vertelt Anna Stolyarova, oprichter van het museum.

Het blijft echter niet alleen bij straatkunst in Nieuw-West. 'We gaan ook voor het eerst schilderen in Noord en Zuidoost. Dus onze impact wordt groter', aldus Stolyarova.

Het straatkunstmuseum blijft ook nog wel even. 'Het idee is dat het minimaal tien jaar blijft en hopelijk daarna nog een lange tijd', aldus Roos.

Straatkunstmuseum Street ligt aan het NDSM-Plein 1 en is donderdag t/m zondag geopend tussen 10 en 21uur.  Hier vind je meer informatie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938