Start van hoofdcontent

Stad

nl

Terrassen op parkeerplekken weggehaald vanwege sluiting horecazaken

23 oktober 2020, 16.22 uur · Door Redactie

Horecaondernemers die met toestemming van de gemeente een terras op een parkeerplaats hadden neergezet, moeten de tafels en stoelen weghalen. Op die plekken moet weer geparkeerd kunnen worden.

Op woensdagavond 13 oktober moesten alle horecazaken dicht vanwege de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Het gaat om een sluiting voor in ieder geval vier weken, maar die termijn kan verlengd worden als het aantal coronabesmettingen blijft stijgen. 

Omdat horecazaken binnen minder klanten kunnen ontvangen, mochten terrassen van de gemeente deze zomer uitgebreid worden en bijvoorbeeld ook op parkeerplaatsen staan. Eind september besloot de gemeente dat dat ook in de wintermaanden mocht, maar omdat er op dit moment toch geen klanten mogen zitten komt daar nu dus een eind aan. 

'De parkeerdruk in Amsterdam is hoog, en het is nog onzeker hoe lang de sluiting van horeca en terrassen duurt', laat de gemeente weten. 'Zodra de horeca weer open mag, kunnen de horecaondernemers die al een vergunning hebben voor de uitbreiding van een winterterras, deze parkeerplekken weer voor hun terras in gebruik nemen.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938