Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Kabinet wacht besmettingscijfers af tot definitief besluit over nieuwe maatregelen'

25 oktober 2020, 21.03 uur · Aangepast 26 oktober 2020, 07.14 uur · Door Redactie

Het kabinet gaat de komende dagen afwachten hoe het aantal coronabesmettingen zich ontwikkelt. Als er geen daling is, komen er strengere maatregelen in zicht. In dat geval zal er een verdere lockdown komen.

Dat schrijft het AD op basis van bronnen uit Den Haag.

Een deel van het kabinet kwam vanmiddag bijeen voor een overleg in het Catshuis in Den Haag. Daar werd gepraat over de besmettingscijfers. Hoewel het aantal besmettingen de afgelopen dagen wel hoog zijn, lijken ze niet extra hard te stijgen. Als dat zo doorgaat, zouden de strengere maatregelen niet nodig zijn.

De komende dagen zijn volgens de krant cruciaal; als het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames wel hard gaat groeien, gaat het kabinet wel voor een strengere lockdown kiezen. In dat geval zouden gezelschappen nog maar uit twee personen mogen bestaan in plaats van vier. Daarnaast zouden alle bijeenkomsten worden verboden, een einde komen aan binnensport en mag de auto en het openbaar vervoer alleen voor noodzakelijke reizen worden gebruikt.

De scholen kunnen volgens het AD bij een verdere lockdown waarschijnlijk wel open blijven. Het hoger onderwijs en mbo-scholen krijgen dan alleen online les. Verpleeghuizen gaan niet helemaal meer op slot; zij mogen dan een bezoeker per keer ontvangen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938