112

NL
V

Weer deur opgeblazen in Dijkmanshuizenstraat in Noord

26 oktober 2020, 09.27 uur · Aangepast 26 oktober 2020, 11.31 uur · Door Redactie

In de Dijkmanshuizenstraat in Nieuwendam is vannacht weer een deur van een woning opgeblazen. Vermoedelijk is dat ook deze gedaan met zwaar vuurwerk. Vorige week gebeurde hetzelfde bij een naastgelegen woning.

De woning waarvan de deur vannacht is opgeblazen werd eind juli getroffen door meerdere kogels. In het huis lag op het moment van de beschieting een gezin met kinderen te slapen. Er raakte niemand gewond. 

Buurtbewoners werden die nacht rond 05.00 uur door meerdere knallen opgeschrikt. Er bleken zeker vier kogels te zijn afgevuurd op een raam van een woning op de begane grond.

Waarom de woning destijds is beschoten, is niet duidelijk. De politie doet onderzoek.

Een buurtbewoner die anoniem wil blijven vertelt: ' Er was vannacht even na drie uur weer een enorme knal. Bij dat huis dat al beschoten was en waar van de week bij de buren de deur beschadigd was door vuurwerk. Wij als buurtbewoners zijn bang. We vragen ons af: waarom is er geen cameratoezicht of waarom sluit de burgemeester het huis niet? Het is heel eng. Wij als buurtbewoners willen dat er maatregelen worden getroffen, als dit bij bijvoorbeeld een kroeg was gebeurd was het allang gesloten door de burgemeester.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938