Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Oproep Veiligheidsregio: ga dit jaar niet langs de deuren met Sint-Maarten en Halloween

28 oktober 2020, 15.42 uur · Aangepast 28 oktober 2020, 16.11 uur · Door Redactie

Ga dit jaar niet langs de deuren om snoep op te halen met Sint-Maarten en Halloween. Dat is de dringende oproep die burgemeester Halsema doet aan Amsterdammers en andere inwoners van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.

Lampionnen met Halloween - Pixabay / PublicDomainPictures

'In griezelkostuum of met een lampion langs de deuren lopen? Doe het dit jaar niet. De regio
Amsterdam-Amstelland bevindt zich in het hoogste risiconiveau en het aantal besmettingen
neemt nog steeds toe', zo staat in de oproep van de Veiligheidsregio geschreven. Halloween wordt gevierd op 31 oktober, Sint-Maarten op 11 november.

Beperking sociale contacten

Het wordt ouders afgeraden om met hun kinderen aan te bellen voor snoep en het zingen van liedjes. Vaak gebeurt dat in samengestelde groepen van ouders en kinderen en dat gaat in tegen het corona-advies om de sociale contacten buiten het gezin om te beperken. Wel staat het scholen en kinderdagverblijven vrij om binnen de klas of groep activiteiten te organiseren rond Halloween en Sint-Maarten.

'Als we nu onze sociale contacten en het aantal bewegingen in straten en buurten beperken, kunnen we volgend jaar Halloween en Sint-Maarten weer samen vieren', aldus Halsema.

Vandaag werd bekend dat het aantal coronabesmettingen in de regio nog altijd toeneemt, hoewel die toename wel iets afvlakt

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938