Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Extra geld voor maatschappelijke organisaties die door coronacrisis zijn geraakt

29 oktober 2020, 07.39 uur · Door Redactie

De gemeente maakt 2,2 miljoen euro vrij voor maatschappelijke organisaties en kleine initiatieven die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen.

Het gaat hierbij om onder meer buurtkamers, informele taallessen, eettafels, vrijwillige hulpdiensten die bijvoorbeeld ouderen naar huisarts of ziekenhuis rijden of klusjes doen. Ook naschoolse activiteiten in de buurt voor kinderen, huiswerkbegeleiding en lotgenotengroepen voor mantelzorgers komen in aanmerking.

Er is 200.000 euro voor de stadsdelen beschikbaar om kleine initiatieven die in acute nood komen direct te ondersteunen. Daarnaast is er 2 miljoen euro beschikbaar voor maatschappelijke organisaties die door de coronacrisis inkomsten mislopen omdat ze geen ruimtes kunnen verhuren of inkomsten uit horeca mislopen (zoals Huizen van de Wijk en buurthuiskamers).

'Veel maatschappelijke organisaties en kleine initiatieven hebben een grote meerwaarde voor de stad. Door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen dreigen ze echter tussen wal en schip te vallen. Ze blijven kosten maken maar komen niet in aanmerking voor andere (landelijke) steunmaatregelen', aldus zorgwethouder Simone Kukenheim.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938