Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Gravenberch over 0-3 winst op Utrecht: 'Wij hadden de kracht om eroverheen te gaan'

8 november 2020, 16.40 uur · Door Redactie

Ryan Gravenberch is een gelukkig man na de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Hij mocht weer een hele wedstrijd volmaken op het middenveld van Erik ten Hag, waar hij naar eigen idee steeds beter zijn rol weet te vervullen.

Jarno Grob / AT5

De middenvelder blikt tevreden terug op de geleverde teamprestatie, al wist Ajax de wedstrijd pas in de tweede helft naar zich toe te trekken. 'We kregen wel wat kansen, maar we zochten echt ons spel. In de tweede helft ging dat beter en dan zie je dat je die goal scoort. Dan wordt Utrecht ook wat vermoeider en dan hebben wij gewoon de kracht om eroverheen te gaan', vertelt hij.

De oude Ryan

Gravenberch geniet dit seizoen van het vertrouwen van Erik Ten Hag, die bijna iedere wedstrijd in de basis zet. 'Ik speel mijn potjes. De trainer stelt mij op en daar ben ik blij mee', lacht hij. Hoewel hij dit seizoen minder aan scoren toekomt, vindt hij dat hij veel progressie heeft gemaakt ten opzichte van vorig seizoen.

'Ik denk dat is vaster aan de bal ben. Vorig seizoen leed ik nog wel veel dom balverlies. De oude Ryan maakte meer acties, nu speel ik simpeler en volwassener. Dat gaat dit seizoen veel beter'. 

Coronabesmettingen

Met de zege op FC Utrecht sluit Ajax een goede week af, waarin de Amsterdammers ook hun eerste Champions League-overwinning boekte tegen FC Midtjylland. De dag voor die wedstrijd was het echter wel even schrikken voor de Ajacieden toen het vanwege positieve coronatesten bij meerdere spelers onduidelijk was of zij  mochten spelen, waaronder Gravenberch.

'Het was een beetje hectisch. Eerst niet, dan wel', zegt hij. 'Ik dacht ook: "huh, ben ik positief?". Ik had geen klachten. Maar eerst testten we dus positief, en daarna weer negatief en toen mochten we gewoon spelen. We bleven er wel gewoon rustig onder en uiteindelijk is het gewoon goedgekomen.' 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938