Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie ontvangt 336 wapens tijdens strafvrije inleverweek

9 november 2020, 12.42 uur · Aangepast 9 november 2020, 13.11 uur · Door Redactie

68 illegale vuurwapens, zwaarden, stroomstootwapens, ploertendoders en heel veel kogels: het is slechts een fractie van de wapens die zijn ingeleverd bij de politie. Afgelopen week konden wapens afgegeven worden bij de politie in Amsterdam en Diemen, zonder dat daar een straf tegenover stond.

Wapens konden zonder straf worden ingeleverd - Politie Amsterdam

De actie maakt deel uit van de campagne 'Amsterdam Ontwapent' en is bedoeld om het wapenbezit in de stad terug te dringen. 

Naast de illegale vuurwapens kreeg de politie ook 34 nepvuurwapen, 30 luchtdrukpistolen en 24 legale vuurwapens binnen. Bij die laatste categorie gaat het bijvoorbeeld om startpistolen en antieke vuurwapens.

Gesprek over wapenbezit

Politie-inspecteur Dandy Marcuñe zegt blij te zijn met de opbrengst van de actie. 'Hele mooie cijfers, maar we hopen vooral dat de actie ervoor heeft gezorgd dat we de gesprek over wapenbezit met elkaar aangaan. Veel jongeren denken dat het stoer is om een wapen te hebben of denken dat ze zichzelf moeten beschermen, maar wapenbezit leidt tot wapengebruik en stoer is dat zeker niet.'

De periode voor het strafvrij inleveren van wapens is inmiddels voorbij. Wel kunnen jongeren zich nog steeds aanmelden om een training te volgen of een coach te spreken die kan helpen bij het nadenken over de toekomst.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938