Stad

NL
V

Artis schrapt tientallen banen door coronacrisis

10 november 2020, 11.26 uur · Door Redactie

Dierentuin Artis ziet zich door de coronacrisis genoodzaakt tot een reorganisatie. Twintig tot veertig medewerkers verliezen mogelijk hun baan.

Foto: Artis

Sinds afgelopen donderdag is de dierentuin voor de tweede keer dit jaar noodgedwongen gesloten. Het aantal bezoekers in 2020 is gehalveerd en ook de inkomsten uit de verhuur van zalen en de verkoop van eten en drinken in de dierentuin zijn drastisch gedaald. Artis lijdt dit jaar een miljoenenverlies.

'Zwarte dag'

Met het oog op de toekomst wordt er nu gereorganiseerd. 'Ik vind het vreselijk dat we op dit punt zijn aangekomen. Als directeur is dit een zwarte dag in mijn Artis-leven. In plaats van stappen vooruit te zetten, zijn we nu gedwongen om stappen terug te zetten. Het doet mij pijn dat dit collega’s raakt die zich jarenlang fantastisch hebben ingezet voor Artis', zegt directeur Rembrandt Sutorius. Hij verwacht dat de dierentuin in de toekomst weer betere tijden gaat kennen.

Het is nog onduidelijk hoeveel medewerkers precies hun baan verliezen. De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938