Start van hoofdcontent

Stad

nl

Container vol fietsen en onderdelen in beslag genomen, 'eigenaar' aangehouden

16 november 2020, 07.59 uur · Aangepast 18 november 2020, 11.51 uur · Door Redactie

Agenten hebben tientallen fietsen, fietsframes, velgen en andere fietsonderdelen gevonden in de tuin van een woning in Gaasperdam. Het vermoeden is dat de fietsen en onderdelen van diefstal afkomstig zijn. De politie moest zoveel materiaal in beslag nemen dat er een vrachtwagen met container nodig was om alles af te kunnen voeren.

Een container vol fietsen - Politie Amsterdam

Agenten zagen afgelopen vrijdag een grote hoeveel fietsen bij de woning staan. Bij drie van die fietsen bleek het hoefijzerslot doorgeslepen te zijn. Het registratienummer van een gloednieuwe bakfiets werd gecontroleerd en de fiets bleek als gestolen gesignaleerd te staan.

Heling

'Op vrijwel hetzelfde moment komt er een meneer uit een schuurtje gekropen welke ons vraagt "what the fuck" wij in zijn tuin doen met "zijn fietsen"', zo schrijft de politie op Facebook. De man is aangehouden op verdenking van heling.

In de tuin werden 18 complete fietsen gevonden, 35 dure racefietsframes, 58 racefietsvelgen en ontelbare onderdelen. In het schuurtje vonden de agenten ook nog eens een handelshoeveelheid van vijf soorten harddrugs.

De enorme hoeveelheid fietsen en onderdelen is naar een opslagterrein van de politie gebracht. De gestolen bakfiets is terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938