Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aantal nieuwe coronabesmettingen afgelopen week slechts licht gedaald

18 november 2020, 12.45 uur · Aangepast 18 november 2020, 13.24 uur · Door Redactie

Het aantal positieve coronatests in Amsterdam is de afgelopen week opnieuw gedaald, maar wel met een veel lager percentage dan voorgaande weken, namelijk met slechts vier procent.

Dat blijkt uit de cijfers van de GGD Amsterdam die vanmiddag zijn gepubliceerd. De week daarvoor daalde het aantal bevestigde besmettingen nog met dertig procent. De kwalificatie voor Amsterdam blijft nog altijd 'zeer ernstig'. 

In de stadsdelen Centrum en West is het aantal positief geteste personen in week 46 zelfs gestegen. De grootste relatieve daling was in stadsdeel Noord. In stadsdeel Zuidoost is het aantal positief geteste personen gelijk gebleven.

Ook het aantal inwoners van Amsterdam dat zich in een GGD-teststraat laat testen is licht afgenomen, met zo'n vier procent. Alleen in stadsdeel West nam het aantal testen toe. In de stadsdelen Oost en Noord was de relatieve daling het hoogst, en in Centrum het laagst.

GGD Amsterdam

Nog altijd beperkingen

Gisteravond maakte het kabinet bekend dat de verzwaringen van de coronamaatregelen van twee weken geleden, waarbij onder meer de theaters en musea dicht moesten, weer worden opgeheven. Daarmee zijn we weer terug in de 'gedeeltelijke lockdown' die vanaf 13 oktober van kracht is. Het kabinet verwacht dat er zeker tot half januari beperkingen nodig zijn om het coronavirus te bestrijden.

Mogelijk kan een eerste versoepeling half december plaatsvinden. Het kabinet hoopt daar rond 8 december een besluit over te kunnen nemen. Of onder die versoepeling de heropening van de horeca valt is nu nog niet duidelijk, maar gezien het hoge niveau van besmettingen lijkt dat niet heel erg waarschijnlijk. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938