Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boa's gaan morgen opnieuw staken vanwege aanpassing werkrooster

19 november 2020, 13.24 uur · Aangepast 19 november 2020, 14.46 uur · Door Redactie

Boa's zullen morgen van 13.00 tot 17.00 uur hun werk neerleggen. De handhavers protesteren met de actie tegen de voorgenomen aanpassing van hun werkrooster door de gemeente. Veel handhavers werken nu gemiddeld vier dagen van negen uur. De gemeente wil de roosters van de boa's gelijktrekken met ander gemeentepersoneel. Dat betekent dagen van acht uur. 

Om 15.00 uur zullen de boa's zich verzamelen op het Museumplein. Op het gras zullen er stippen worden getekend met twee meter afstand om het coronaproof te houden. 

De gemeente wil de roosters van de handhavers gelijktrekken met die van ander gemeentepersoneel zoals de reinigingsdienst, zodat er per dag langer gemeentepersoneel op straat is. Door de werkdag in te korten, kunnen ze beter 24 uur lang dekken met personeel. 

Door die achturige werkdag moeten de gemeentelijke handhavers twee dagen per maand extra werken. Ze vinden dat geen goed idee, omdat het weer extra belasting is.  

Petitie met 287 handtekeningen 

Vorige week hield de BOA Bond een petitie tegen de nieuwe werkroosters. Die is toen aan de gemeente overhandigd, maar zonder resultaat. 

Om de veiligheid te waarborgen zal de meldkamer bezet blijven en zullen de handhavers de beelden van camera's blijven bekijken voor mogelijke incidenten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938