Start van hoofdcontent

Misdaad

NL
V

Viertal jongeren gezocht voor 'laffe' mishandeling van 17-jarige in Oost

20 november 2020, 13.33 uur · Aangepast 20 november 2020, 14.54 uur · Door Redactie

De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 beelden vrijgegeven van vier jongens die ervan verdacht worden eind september een 17-jarige jongen mishandeld te hebben nadat ze hem proberen te beroven. Het slachtoffer wordt getrapt en krijgt klappen in zijn gezicht. Het viertal krijgt een week de tijd om zich te melden omdat ze volgens de politie waarschijnlijk minderjarig zijn. Doen ze dit niet worden hun gezichten herkenbaar getoond.

AT5

'Het slachtoffer zit in de nacht van zaterdag 26 september op zondag 27 september met een paar vrienden op een bankje bij de skatebaan aan de Weesperzijde ter hoogte van de Omval. Hij ziet dat er verderop iets gaande is waar mogelijk een meisje in problemen is. Hij loopt er naartoe om te kijken wat er aan de hand is, maar raakt dan in de moeilijkheden', zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam. 

Quote

'Het slachtoffer probeerde een meisje die mogelijk in problemen was te helpen'

marijke stor politie Amsterdam

Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer wordt ingesloten door een groep van ongeveer vijftien jongeren, hij wordt afgescheiden van zijn vrienden die hij niet meer ziet. Een van de verdachten zegt dat hij zijn persoonlijke bezittingen moet afgeven, als hij dit niet doet wordt hij door twee jongens vastgegrepen, een andere verdachte filmt de mishandeling.

Een van de jongens pakt het slachtoffer van achter vast en klemt zijn arm om zijn nek. Daarna komt er een vierde verdachte in beeld die het slachtoffer trapt en vervolgens een aantal keer hard in zijn gezicht slaat. Uiteindelijk weet de jongen weg te komen, hij rent weg en ziet een aantal jongens uit de groep op scooters wegrijden richting het Amstelstation.

Quote

'Zeven dagen krijgen ze om zich te melden, anders worden hun gezichten herkenbaar gemaakt'

marijke stor politie amsterdam

'Dit is natuurlijk een ontzettend laffe daad. Het slachtoffer dacht een meisje te gaan helpen, maar werd vervolgens zelf mishandeld', zegt Stor. 'Hij heeft veel pijn overgehouden aan de mishandeling en wij verdenken daar vier jongens van. Zij krijgen een week tijd om zich bij ons te komen melden anders worden hun gezichten volgende week herkenbaar in beeld gebracht. Zij krijgen die week omdat we denken dat de verdachten minderjarig zijn. Ben jij een van deze jongens of ken jij een van hen, meld je dan bij ons.'

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.