Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zorgverzekering voor Amsterdammers met laag inkomen: 'Het geeft mij veel rust'

30 november 2020, 12.09 uur · Aangepast 28 november 2022, 12.39 uur · Door AT5 Producties

Amsterdammers met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen bij de gemeente korting krijgen op hun zorgverzekering. Het gaat om een korting op de basisverzekering en een gratis aanvullende verzekering. 

AT5

De zorgverzekering van de gemeente biedt een gratis aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld de tandarts of de fysiotherapeut. De eigen bijdrage voor medicijnen wordt door de gemeente betaald. 

Quote

'Daardoor heb ik nooit onverwachte rekening op de mat.'

Linda Carolus over de Collectieve zorgverzekering

Linda Carolus uit Noord heeft al jaren de zorgverzekering bij de gemeente. 'Het eigen risico betaal ik gespreid, verdeeld over de twaalf maanden. Daardoor heb ik nooit onverwachte rekening op de mat', vertelt Linda. 'Door de bijdrage van de gemeente bespaar ik bijna 200 euro op jaarbasis.'

Veel rust

De zorgverzekering geeft Linda erg veel rust. 'Je hoeft je niet druk te maken wanneer je ziek bent of naar de dokter moet.' De gezondheid van Linda is de afgelopen tijd niet al te best. Hierdoor vindt ze het fijn dat ze vaker gebruik kan maken van aanvullende verzekeringen. 'Ik kan vaker gebruik maken van de fysiotherapeut.' Linda kan onbezorgd lachen, want ze heeft ook 500 euro tandarts vergoeding. 'Big smile', lacht Linda.

De collectieve zorgverzekering van de gemeente is voor iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen. Kijk hier om er achter te komen of je in aanmerking komt voor deze verzekering.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938