Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Verdachten drillrapsteekpartij Scheveningen blijven in voorarrest

24 november 2020, 15.43 uur · Aangepast 24 november 2020, 17.15 uur · Door X

De twee 20-jarige mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij op de Rotterdamse Cennethson Janga (19) blijven voorlopig in voorarrest zitten. 

De zaak werd vandaag tijdens een pro-formazitting in de rechtbank in Den Haag behandeld.

De dodelijke steekpartij vond afgelopen 10 augustus plaats bij de Scheveningse Pier. Tijdens de steekpartij werden er veel filmpjes gemaakt die vervolgens op Snapchat en Instagram zijn gezet. Een daarvan laat zien dat een groep jongeren gillend en schreeuwend wegrennen. 

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er meer bewijzen dat de twee verdachten betrokken zijn bij de dodelijke steekpartij. De politie vond drie messen in een vuilniscontainer. Volgens De Telegraaf zat op een van die messen het DNA van een van de twee verdachten. Ook is volgens het OM op camerabeelden te zien dat de verdachten spullen weggooien. 

De rechter wilde een van de verdachten psychologisch laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum, maar omdat die verdachte vier maanden geleden ook al onderzocht, vond zijn advocaat dat een 'beetje zonde van de tijd'. Daar was de rechter het mee eens.

De vervolghoorzitting van de rechtszaak zal vermoedelijk op 8 februari gaan plaatsvinden.