Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Kaartjesautomaat metrohalte Reigersbos opgeblazen

1 december 2020, 07.44 uur · Aangepast 1 december 2020, 16.04 uur · Door Redactie

Metro's 50 en 54 mochten vanochtend enige tijd niet stoppen op halte Reigersbos. Een kaartjesautomaat bij de toegangspoort van de halte is vannacht opgeblazen. 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) deed vanochtend onderzoek op het station. Ook heeft de EOD bekeken of er nog explosief materiaal was achtergebleven. Het is niet duidelijk wat er voor explosief gebruikt is.

Wel is zeker dat de ravage op het station aanzienlijk is. De kaartjesautomaat is half uit de gevel geblazen. Het zal nog enige uren duren voordat de boel opgeruimd is. Reizigers werd geadviseerd om zoveel mogelijk gebruik te maken van bus 47. Tegen 8.00 uur reden metro 50 en 54 weer met een stop op Reigersbos.

Agenten die tijdens een nachtdienst op een nabijgelegen politiebureau aan het werk waren, hoorden de knal. Zij zijn poolshoogte gaan nemen in de buurt, maar konden er niet achter komen waar de knal vandaan kwam. Er zijn geen meldingen binnengekomen van verontruste buurtbewoners, daarom werd de schade aan het station pas later ontdekt. De politie roept mensen die meer weten, of die misschien toch iets gezien hebben, op om zich te melden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938